18 jan 2018

Flextent huren

Een flextent huren voor je tuinfeest, bruiloft of culinaire proeverij? Zoek je een feesttent die jouw bijzondere gebeurtenis net dat beetje extra geeft? De flextent of stretchtent is de juiste keuze! Dankzij de veelzijdige en flexibele toepasbaarheid creëer je een snel een eigentijdse en unieke locatie: voor elk type evenement.

Rekbare evenemententent

De flextent ofwel de stretchtent, freeform-tent, bedoeïenentent of trapezetent, doet al die namen eer aan. Het is echt een flexibele tent, met rekbaar (stretch) zeil die je diverse vrije vormen kunt opbouwen. De bedoeïenentent en trapezevorm zijn slechts een tweetal voorbeelden.

De tent zelf bestaat uit niet meer dan een rekbaar zeil (te reserveren in diverse maten) en een aantal houten palen waarop het zeil bevestigd wordt. De palen worden stevig verankerd in de grond. Waarmee de tent bestand is tegen behoorlijke windsnelheden en andere oer-Hollandse weertypen. 

Flexibel in gebruik en mogelijkheden

Het woord zegt het al: flextent. Een tent met flexibele mogelijkheden. En dat is het ook. Dat maakt deze tent zo populair. De tent laat zich heel gemakkelijk aanpassen op het doel van jouw gebeurtenis. Een aantal voorbeelden:

Wil jij dat je gasten zich heel gemakkelijk en laagdrempelig in en uit de tent bewegen? Laat dan alle zijden van de tent helemaal open. Daarmee nodig je de bezoeker uit om binnen te komen, rond te kijken of om (aan een van de tafels in de tent) tot rust te komen.

Heb je een buffet besteld of organiseer jij een culinaire proeverij? Wil je alle etenswaren goed beschermen tegen de weersomstandigheden en/of het ongedierte? Wanneer je een of twee zijden sluit of lager houdt, creëer je een beschutte hoek waar jouw gasten in alle rust van een hapje en/of een drankje genieten.

Is de buitenlucht te open voor je huwelijksgelofte en wil je toch een intiemer hoekje creëren? Houd de tent open, zodat je zicht houdt op de natuur om je heen. Het sfeervolle doek boven je hoofd (en dat van je aanstaande) geeft dat romantisch moment net dat beetje extra intimiteit.

Kortom, een flextent is met recht een tent met heel veel flexibiliteit: qua vorm én mogelijkheden.

Flexibele maten

Bij Stretchtent Eindhoven vind je flextenten in diverse afmetingen:

  • 6 x 8 meter
  • 8 x 10 meter
  • 10 x 12 meter
  • 10 x 20 meter
  • 8 x 16 meter

 

Houd rondom de tent minimaal één meter vrije ruimte. Dat betekent dat je voor de tent van 6 x 8 meter een beschikbare ruimte van minimaal 8 x 10 meter nodig hebt. Het tentzeil wordt bevestigd op acht à tien houten palen die verankerd worden in de (niet-verharde) ondergrond.

Met de (bevestiging en plaatsing van de) baleinen en de palen bepaal je de vorm van de flextent.

Flextent huren?

Stretchtent Eindhoven is gespecialiseerd in de verhuur van flextenten. Je vindt bij ons stretchtenten in diverse maten, zodat er altijd wel een tent is die past in je tuin. Of die aansluit bij het aantal gasten dat je verwacht of die beschikbare ruimte van je buitenlocatie prima opvult.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je weten hoe flexibel die flextent nu precies is? Bel of mail ons gerust. We helpen je met alle plezier op weg. Zodat jouw feest of event echt een onvergetelijke happening wordt.

i q d

Deel dit bericht via: